Главная Случайная страница


Полезное:

Как сделать разговор полезным и приятным Как сделать объемную звезду своими руками Как сделать то, что делать не хочется? Как сделать погремушку Как сделать так чтобы женщины сами знакомились с вами Как сделать идею коммерческой Как сделать хорошую растяжку ног? Как сделать наш разум здоровым? Как сделать, чтобы люди обманывали меньше Вопрос 4. Как сделать так, чтобы вас уважали и ценили? Как сделать лучше себе и другим людям Как сделать свидание интересным?


Категории:

АрхитектураАстрономияБиологияГеографияГеологияИнформатикаИскусствоИсторияКулинарияКультураМаркетингМатематикаМедицинаМенеджментОхрана трудаПравоПроизводствоПсихологияРелигияСоциологияСпортТехникаФизикаФилософияХимияЭкологияЭкономикаЭлектроника






Дослiд 16.13. Дiя мурашиного альдегiду на амiнокислоти





Реактиви та матеріали: 0,2Н розчин амiнооцтової кислоти, метиловий червоний, формальдегiд (40%-ний)
Обладнання: пробiрки, пiпетка з капiлярним отвором

У пробiрку вносять 3 краплi розчину формальдегiду i краплю метилового червоного - розчин червонiє. За допомогою пiпетки приливають розчин лугу до появи жовтого забарвлення (нейтральне середовище на метиловий червоний). В окрему пробiрку вносять 3 краплi амiнооцтової кислоти i приливають до неї сумiш першої пробiрки. З'являється червоне забарвлення

Хiмiзм процесу:

діоксиметил-

аміноетанова кислота

Блокована мурашиним альдегiдом амiногрупа не впливає на карбоксил, i розчин амiнокислоти стає кислим.

 

Контрольнi запитання

1. Якими реакцiями можна довести, що сполука є: первинним амiном; амінокис-лотою?

2. Як розрiзнити оцтову кислоту i глiкокол; ацетат натрiю i глiкокол?

3. Напишiть структурнi формули сполук: метилiзопропiламiн; метилдіетиламiн; a-аланiн; амiноянтарна (аспарагiнова) кислота; внутрiшня сiль глiцину; формамiд; N, N'-диметилформамiд; ацетамiд; карбамiнова кислота (неповний амiд вугiльної кислоти).

4. Напишiть схеми реакцiй: етилпропiламiну з соляною кислотою; етиламiну з азотистою кислотою; глiцину з азотистою кислотою.

5. Пояснiть, чому амiни жирного ряду мають бiльш сильний основний характер, нiж амiак.

6. Напишiть структурнi формули сполук: iзопентиламiн; втор-бутиламiн; диметилiзобутиламiн.

7. Напишiть всi можливi структурнi формули амiнiв C3H7NH2 i C4H9NH2. Вкажiть первиннi, вториннi i третиннi амiни.

8. Напишiть рiвняння реакцiй, за допомогою яких можна отримати: етиламiн; пропiламiн; триетиламiн; хлористий тетраметиламонiй.







Date: 2015-07-02; view: 415; Нарушение авторских прав



mydocx.ru - 2015-2024 year. (0.005 sec.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав - Пожаловаться на публикацию