Главная Случайная страница


Полезное:

Как сделать разговор полезным и приятным Как сделать объемную звезду своими руками Как сделать то, что делать не хочется? Как сделать погремушку Как сделать так чтобы женщины сами знакомились с вами Как сделать идею коммерческой Как сделать хорошую растяжку ног? Как сделать наш разум здоровым? Как сделать, чтобы люди обманывали меньше Вопрос 4. Как сделать так, чтобы вас уважали и ценили? Как сделать лучше себе и другим людям Как сделать свидание интересным?


Категории:

АрхитектураАстрономияБиологияГеографияГеологияИнформатикаИскусствоИсторияКулинарияКультураМаркетингМатематикаМедицинаМенеджментОхрана трудаПравоПроизводствоПсихологияРелигияСоциологияСпортТехникаФизикаФилософияХимияЭкологияЭкономикаЭлектроника






Task 5. Translate the sentences from Russian into English.





1. В каждой аптеке, как правило, два отдела (рецептурный отдел и отдел готовых лекарств) и такие производственные помещения как: аналитическая лаборатория, специальные комнаты для мытья и стерилизации стеклянной посуды, для фасовки и хранения лекарственных средств.

2. В отделе готовых препаратов можно купить лекарства без рецепта, а так же разнообразные предметы по уходу за больными: грелки, пипетки, бинты и т.д.

3. В рецептурном отделе лекарства могут быть куплены или изготовлены

4. по рецепту.

5. Известно, что сильнодействующие и ядовитые лекарственные средствадолжны храниться в специальных шкафчиках.

6. Лекарственные препараты, несомненно, должны быть защищены от солнца и храниться при температуре не выше комнатной.

7. Во многих аптеках, помимо лекарственных средств, продаются товары, не связанные с медициной (косметика, шампуни, зубная паста и т.д.).

8. Очень важно, чтобы пациент тщательно изучил инструкцию к лекарственному препарату перед употреблением.

9. Фармацевт является высококвалифицированным специалистом, который может помочь в выборе лекарства и его использовании.

10. Антигипертензивные препараты прописывают пациентам для того, чтобы снизить давление.

11. Каждое лекарственное средство должно иметь информацию об изготовителе и сроке годности.

Task 6. Retell the text.


Theme 15

Vitamins

Vitamin is an organic compound required by the organism as a nutrient in tiny amounts. In other words, an organic chemical compound (or related set of compounds) is called vitamin when it cannot be synthesized in sufficient quantities by an organism, and must be obtained from the diet. Thirteen vitamins are universally recognized at present.

The discovery dates of the vitamins and their sources
Year of discovery Vitamin Food source
  Vitamin А (Retinol) Cod liver oil
  Vitamin В1(Thiamine) Rice bran
  Vitamin С (Ascorbic acid) Citrus, most fresh foods
  Vitamin D (Calciferol) Cod liver oil
  Vitamin В2(Riboflavin) Meat, eggs
  Vitamin Е (Tocopherol) Wheat germ oil, unrefined vegetable oils
  Vitamin В12(Cobalamins) liver, eggs, animal products
  Vitamin К1(Phylloquinone) Leafy green vegetables
  Vitamin В5 (Pantothenic) Meat, whole grains, in many foods
  Vitamin В7(Biotin) Meat, dairy products, eggs
  Vitamin В6 (Pyridoxine) Meat, dairy products
  Vitamin В3(Niacin) Meat, eggs, grains
  Vitamin В9 (Folic acid) Leafy green vegetables

Vitamins are classified according to their biological and chemical activity, but not to their structure. Vitamins have diverse biochemical functions. Some have hormone-like functions as regulators of mineral metabolism (e.g., vitamin D), or regulators of cell and tissue growth and differentiation (e.g., some forms of vitamin A). Others function as antioxidants (e.g., vitamin E and sometimes vitamin C). The largest number of vitamins (e.g., B complex vitamins) function as precursors for enzyme cofactors, that help enzymes in their work as catalysts in metabolism. Vitamins may also be less tightly bound to enzyme catalysts as coenzymes, detachable molecules that function to carry chemical groups or electrons between molecules. For example, folic acid carries various forms of carbon group–methyl, formyl, and methylene– in the cell. Although these roles in assisting enzyme-substrate reactions are vitamins’ best-known function, the other vitamin functions are equally important.

The term vitamin was derived from “vitamine”, a combination word made up by Polish scientist Casimir Funk from vital and amine, meaning amine of life, because it was suggested in 1912 that the organic micronutrient food factors that prevent beriberi and perhaps other similar dietary-deficiency diseases might be chemical amines. This proved incorrect for the micronutrient class, and the word was shortened to vitamin.

Vitamins are classified as either water-soluble or fat-soluble. There are 13 vitaminsin humans: 4 fat-soluble (A, D, E and K) and 9 water-soluble (8 B vitamins and vitamin C). Water-soluble vitamins are dissolved easily in water and, in general, are readily excreted from the body. Fat-soluble vitamins are absorbed through the intestinal tract with the help of lipids (fats).

Vitamins are essential for the normal growth and development of a multicellular organism. Humans must consume vitamins periodically but with differing schedules, to avoid deficiency. Being overdosed, some vitamins cause side-effects such as nausea, diarrhea, and vomiting.

 







Date: 2016-07-25; view: 399; Нарушение авторских прав



mydocx.ru - 2015-2024 year. (0.005 sec.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав - Пожаловаться на публикацию