Главная Случайная страница


Полезное:

Как сделать разговор полезным и приятным Как сделать объемную звезду своими руками Как сделать то, что делать не хочется? Как сделать погремушку Как сделать так чтобы женщины сами знакомились с вами Как сделать идею коммерческой Как сделать хорошую растяжку ног? Как сделать наш разум здоровым? Как сделать, чтобы люди обманывали меньше Вопрос 4. Как сделать так, чтобы вас уважали и ценили? Как сделать лучше себе и другим людям Как сделать свидание интересным?


Категории:

АрхитектураАстрономияБиологияГеографияГеологияИнформатикаИскусствоИсторияКулинарияКультураМаркетингМатематикаМедицинаМенеджментОхрана трудаПравоПроизводствоПсихологияРелигияСоциологияСпортТехникаФизикаФилософияХимияЭкологияЭкономикаЭлектроника






din punct de vedere commercial (dupa aparitia pe piata)





a) extratemporii(de vara)

b) temporii(de iarna)

c) tirzii(de toamna)

6 din punct de vedere a gradului shi posibilitatiilor de prelucrare:

a) produsel agricole brute (griu cartofi)

b) produsele alimentare intermediare (suc natural)

c) produse agroalimentare (simple(iaurt), cu prelucrare complexa si multipla)

-continutul de oxigen, carbon de atmosfera.

-alimentatia in furajarea.

-masuriletehnice in culturaplantelorsicrestereaanimalelor.

Factori care actioneaza in sfera circulatiei:

-Materia prima, in care se obtineprodusulalimentar. (Ex:produselacte-acide);

-Materiaaucziliare;

-Procesultehnologic. (Ex: ulei vegetal prinpresareasemintelor, sauprinextractie);

-Ambalareaproduselor;

-Agentiifizico-chimici din sferacirculatie (Ex:lumina, oxigenul, temperatura, umiditatea relative aerul, miscareaaerulsietc);

Indicatorii de calitate a produselor agroalimentare

Calitateaproduseloragricole se apricieazaprinindicatori, cecaracterizeazaaspectul:

-fizicalproduselor(indiciifizici);

-caracteristicifizico-chimici (indicia fizico-chimici)

-indicii de echivalenta;

-indicatoriieconomici;

1)Indiciifizici - se apricieasaavind in vedereaurmatoareleelemente:

-forma simarimeaproduselor.

-culoarea de fon.

-gustul.

-consistentascructurei.

2)Indicatoriifizico-chimice- acestevariaza de la produsul la produse, de exemplu: Cerealele-se caracterizeazaprin o meditate masa a unuilitru de boabe.Faina- o meditate cantitateasicalitateaglutenului, aciditateatetrabila. Fructele- marimea,continutul de zahar, microarganizmelesidaugatorii. Conserve- continutul de substantiiuscate, aciditatea, continutul de zahar.Vinul- continutul de alcohol, aciditateatetrabila, continutul de grasime.Lapte-densitatea.Mezeluri-continutul de sare, cantitatea de nitriti.

3)Indicatori de echivalenta - sefolosesc la clasificareadinpunct de vedereacalitativpina la un anumitprodusetinindu-se cont de variatiilecelormaiimportantiindicifizicisifizico-chimici al produsului respective (variatia in greutatedatorita o meditatii la uneleprodusecerealelesaumezelorii. Randamentul de sacrificareaanimalelor).

4)Indicatorii de echivalentsavaloriproductivitateamuncii in activitatea de valorificare.

 

Date: 2016-07-05; view: 193; Нарушение авторских прав; Помощь в написании работы --> СЮДА...



mydocx.ru - 2015-2024 year. (0.006 sec.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав - Пожаловаться на публикацию