Главная Случайная страница


Полезное:

Как сделать разговор полезным и приятным Как сделать объемную звезду своими руками Как сделать то, что делать не хочется? Как сделать погремушку Как сделать так чтобы женщины сами знакомились с вами Как сделать идею коммерческой Как сделать хорошую растяжку ног? Как сделать наш разум здоровым? Как сделать, чтобы люди обманывали меньше Вопрос 4. Как сделать так, чтобы вас уважали и ценили? Как сделать лучше себе и другим людям Как сделать свидание интересным?


Категории:

АрхитектураАстрономияБиологияГеографияГеологияИнформатикаИскусствоИсторияКулинарияКультураМаркетингМатематикаМедицинаМенеджментОхрана трудаПравоПроизводствоПсихологияРелигияСоциологияСпортТехникаФизикаФилософияХимияЭкологияЭкономикаЭлектроника






Examination card № 11





І. Reading

Read the text and choose the best answer (A–D) to complete the sentences (1–4).

European scientists say they have found further evidence that how you serve food and drink matters hugely in the perception of taste. Researchers at the Polytechnic University of Valencia and the University of Oxford recruited 57 volunteers and asked them to taste hot chocolate served in plastic cups with four different colours – white, cream, red and orange. All of the cups were white on the inside.

The chocolate was the same in all the samples, but the volunteers found that the flavour was better when the drink was served in the orange or cream-coloured cups. “The colour of the container where food and drink are served can make taste and aroma better,” Betina Piqueras-Fiszman of the Polytechnic University of Valencia said in a press release.

“The findings could be beneficial to chefs and food manufacturers,” Piqueras-Fiszman added. Previous research has found that yellow containers boost the perception of flavour of lemons in soft drinks; beverages in cold colours, like blue, seem more thirstquenching than warm colours like red; and if drinks are pink, they are perceived as being more sugary.

Taken from “ Hot chocolate tastes better in an orange cup ” from Agence France Presse, 2012.

 

1. What colour were the cups used in the study on the inside?

A red B orange C white D different colours

 

2. Volunteers found that the flavour of the hot chocolate was better when it was served in:

A only orange cups C orange or red cups

B orange or cream cups D cream or red cups

 

3. According to the article the results of the research can be considered:

A surprising and new C boring

B useless D useful to chefs and food manufacturers

 

4. Research has shown that beverages in blue colour seem:

A more thirst-quenching than beverages in red colour C more sugary

B less thirst-quenching than beverages in red colour D more delicious

 

       
       

 

ІІ. Writing

Date: 2016-05-25; view: 622; Нарушение авторских прав; Помощь в написании работы --> СЮДА...



mydocx.ru - 2015-2024 year. (0.005 sec.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав - Пожаловаться на публикацию